Sözleşmeler, kurum ile kuruluş veya birey/bireyler arasında belirli bir konu üzerinde karşılıklı hak ve yükümlülükleri düzenleyen, hukuki bağlayıcılığı olan bir anlaşmadır. Bu panelden bu sözleşmeleri saklayabilir ve sözleşmeleri bireye özel dinamik bir şekilde okuyabiliriz. Şimdi bu söylediklerimizin görseller ile örneklendirerek ne demek olduğunu anlayalım.
İlk önce sözleşmeler sayfasına gelmek için Ayarlar>Sözleşmeler kısmına geliyorum ve yeni sözleşme oluştur butonuna tıklıyorum. Ve beni dosya gezginine yönlendiriyor. Sözleşmemi seçiyorum(PDF).

Sözleşmemizi içeri aktardıktan sonra bizi şöyle bir ekran karşılayacaktır.

Şimdi ise verilerimizi eşleştirelim. Bu ekranda mantık dinamik bir sözleşme ayarlamak. Sağ tarafta verilen değerler kişiden kişiye değişen veriler. Örnek vermek gerekirse A ve B öğrencisi olduğunu farz edelim. Bu sözleşme ise bu öğrenciler için ben aşağıdaki gibi verilerimi doldurursam. A öğrencisinin sözleşmesine girdiğimde onun verileri B öğrencisininkini girdiğimdeyse B öğrencisinin verileri gelecek. Örneklerle devam edelim. Sürükle bırak yaparak verileri doğru kutucuklara yerleştirelim. Ben örnek olarak yerleştiriyorum. Sağdaki panelimizi aşağı kaydırırsanız sözleşme ile ilgili diğer arayları görebilirsiniz.

Şimdi sözleşmeyi kaydedelim. Sözleşmemiz artık kaydedildi. Düzenle kısmından verileri güncelleyebilir. Detayı görüntüle kısmından verisiz yüklenen belgeyi görebiliriz.

Şimdi ise sözleşmenin dinamikliği olayına gelelim. Şimdi herhangi bir öğrencinin detay kısmına geliyorum.

Bu sayfada bulunan sözleşme kısmından sözleşmemi seçiyorum. Ve sözleşme oluşturuyorum. Farkı anlamanız için bunu 2 öğrenciye yapıyorum. Gördüğünüz gibi verileri farklı geliyor. Bu şekilde sözleşmeleri tekrar tekrar doldurmak yerine hızlı bir şekilde birkaç tıklama ile halledebiliyoruz.