Dersler kısmının işlevi; dersler ile ilgili her şeyi tek bir panelden düzenlemek. Örnek vermek gerekirse ders oluşturup dersin içeriğini ve müfredatını girmek, ders için örnek soru hazırlamak, anket sorusu hazırlamak gibi bir çok işlevi vardır.
Şimdi gelin birlikte yeni bir ders oluşturarak dersler kısmının kullanımını görelim. Öncelikle bu kısımda bütün dersleri görebiliriz. Sizde ders yüklenmemiş olabilir hemen sağ üstteki oluşturma butonuna tıklayarak yeni bir ders oluşturalım.

Şimdi ders oluşturmamız için istenen bilgileri girelim dilerseniz görsel de koyabilirsiniz

Dersimizi oluşturduk. Şuan sadece dersimiz var fakat ders içeriği girmedik. Şimdi ise ders müfredatını girelim. Bunun için dersin sağ tarafında bulunan işlem butonuna tıklıyorum. Açılan sayfada müfredat ve konular kısmına gelerek bu kısımdan müfredat girişi yapacağız. Bu kısımdan ünite ekle butonuna tıklayarak ünite ismi girip ünite ekliyorum.

Ben örnek olarak fizik ünitelerinden 1 tanesini ekleyeceğim. İlk eklerken sadece isim girmemiz gerekir. Ekledikten sonra kalem butonuna tıklayarak düzenlemeler yapabilirsiniz.

Şimdi diğer butonlarımız ise sırasıyla kazanım ekleme, sıralama, tarih ve silme butonu. Bu butonlardan sıralama ve tarih, zaten düzenleme ekranından da yapılabilir. İşlevleri ise birisi ders işleniş sırasını belirliyor(büyük olan üst kısıma çıkar). Diğeri ise ünitenin hangi tarihler arası işlenmesi gerektiğini gösteriyor.

Konu kazanımı ekleme ise ünitenin alt başlıklarını girdiğimiz yerdir. Örnek vermek gerekirse ben iş güç enerji ünitesini örnek olarak girmiştim. Bu ünitenin alt başlıkları İş, İş ve Güç, Mekanik Enerji gibi gibi konular. Kazanım ekle diyerek bunlardan 1 tanesini gireceğim. Açılan sayfaya şu şekilde bilgilerimi giriyorum

Oluşturduğum ünitenin yanındaki dosya butonuna tıklarsam eğer alt kazanımlarımı görebilirim. Bu alt kazanıma dilersek 1 alt kazanım daha ekleyebiliriz. Ben şimdilik 1 tane mekanik enerji korunumu diye 1 tane alt başlık daha oluşturacağım.

Şimdi ise Eğitim Materyalleri butonunu inceleyelim. Alt kazanımlarımızın sağ kısımında bulunan buton kısmı eğitim materyali butonumuzdur. Bu kısımdan eğitim için materyal eklenir. 1 tane örnek oluşturalım. İlk kısımdan materyalleri görebilir diğer butondan ise materyal oluşturabiliriz. 1 tane youtube materyali oluşturacağım ben ve işlevini görelim

Görüldüğü üzere materyalimiz geliş oldu. Bu şekilde ders oluşturup müfredatını girmiş olduk. Hem de ders ile ilgili materyal oluşturmuş olduk.

Şimdi ise sorular kısmına bir göz atalım. Bu kısım ders ile ilgili soru yükleyebildiğimiz kısımdır.
Sağ üst kısımdan soru oluştur butonuna tıklayarak işlemimize başlayalım. Açılan ekranda gerekli tüm bilgileri giriyorum. Benim örneğim şu şekilde oldu.

Oluştur diyerek sorumu oluşturmuş oldum. Dilerseniz üst kısımdan soruları filtreleyebilir aratabilirsiniz.
Düzenle butonu dersin bilgilerini güncellememize, özet kısmı ise genel ders ile ilgili özet oluşturmamıza yarıyor.