Optiklerle sınav değerlendirmek için 1 tane örnek optik oluşturalım.
Ben örnek olarak alttaki gibi optik bilgilerimi giriyorum siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Öncelikle optiğin çalışma mantığını anlamamız için bir not defteri açıyorum. Burada gördüğünüz gibi 0. karakter ile 6. karakter arası optik nosunu verir. Optik okuma yaparken girilen başlangıç değerini okumaz onun 1 fazlasından başlar okumaya ve bitiş karakterine gelene kadar okur(bitiş karakteri de okunur). Altta da örneklendirdiğim gibi text dosyanız sizin optiğinize göre olması gerekmektedir.

Şimdi optiği okutmak için sınavlar kısmına geliyoruz. Buradan okutacağımız sınavı seçiyoruz ve işlemler kısmındaki sonuç değerlendirme sayfasına geliyoruz.

Bu kısımdan tıklayarak elimizdeki txt uzantılı dosyamızı buraya atalım.
Şimdi alt kısıma dosyamız geldi fakat değerlendirilmedi. Değerlendirme yapmamız için yanındaki butona basarak optiğimizi girmemiz gerekli. Optiğimizi aratalım ve hemen ardından seçelim. Sonrasında değerlendir butonuna tıklayalım.

Eğer değerlendirme başarılı olursa alttaki gibi gözükecektir.

Değerlendirmenizin sonuçlarını istatistikler bölümünden bakabilirsiniz. Eğer kişi bilgileri kayıtlı değilse eşleşmeyen öğrenci kısmına düşer. Eğer eşleştiyse öğrenci sonuçlarında gözükür. Ben rastgele tc ve cevaplar kullandığım için sonuçlar bu şekilde.