Optikler sınavların sonuçlarını ve bilgilerini hızlı bir şekilde okumamızı sağlayan özel bir formdur.
Optiklerin amacı öğrencilerin sınav notlarını öğrenmemiz için harcanan zamanı minimuma indirmesidir. Şimdi hadi gelin birlikte optikleri inceleyelim.
Benim daha önceden kullandığım optikler burada gözüküyor. Şimdi bu sayfanın boş olduğunu düşünelim ve yeni bir optik oluşturalım.

Şimdi optik oluştururken karakterlere dikkat etmemiz gerekir. Optiklerin düz kitap okur gibi okuma işleminde bulunurlar. Yani biz aynı anda 2 kitabı birlikte okuyamıyorsak o da aynı anda aynı karakteri okuyamaz.
Örneklendirmek gerekirse bilgilerimi giriyorum.

Şimdi optik okuma yaparken ilk 11 karakterin tc olduğunu söyleyecek sonrasında 12. karakterden başlayıp 27. karaktere kadar olan kısım isim olarak atayacak sonra 28'den başlayıp 38 e kadar olan kısımı soy isim atayacak.
Şimdi gelin birlikte 1 tyt optiği hazırlayalım.
Öncelikle benim optiğimde olacak şeyler şu şekilde optik no, okul no, tc, adı-soyadı, sınıf, şube no, kitapcık ve dersler şeklinde olacak. Bilgilerimi şu şekilde doldurdum.

Şu şekilde bir optik oluşturdum ve kaydediyorum.
Şimdi ise oluşturduğum optiğin düzenle butonuna tıklıyorum. Karşıma çıkan optik bilgileri kısımına parametreler ekliyorum. Parametrelerim benim optik bilgilerimi daha kolay inceleyebilmem için var

Artık optiğimiz var ve sınavları değerlendirebiliriz. Sınavları değerlendirmeyi görmek için destek bölmünden optik form altındaki nasıl sınav değerlendiririm kısmına bakabilirsiniz.