Ders programı, öğrencilerin; öğretmenlerin çalışacakları güne göre hangi gün, saatte ders alacağı ve hangi dersleri göreceklerini belirleyen programdır. Ders programı yapmadan önce öğretmenlerinizle konuşup hangi gün ya da günlerde boş olup olmadıklarını sormak ders programı için önemlidir.
Şimdi ana sayfamıza bakalım.

Öncelikle bir gündeki ders saatlerini ayarlayalım isterseniz. Sağ üst kısımda bulunan ders programı ayarlarına tıklayalım. Açılan sayfada hafta sonu ve hafta içi olarak ayrı ders programı kısımları var. Çalışma mantıkları aynı olup ayrı ayrı ayarlanırlar. Ben örnek olarak hafta içinden gideceğim. Şimdi ise günün özellilerini ayarlamak için resimde gösterilen butona tıklayalım.

Açılan pencerede başlangıç saati, günlük ders sayısı, ders süresi, tenefüs süresi, öğlen süresi başlangıcı ve öğlen molası süresi bilgileri yazıyor. Bu bilgileri ders programınıza göre ayarlayın.
Ben örnek olarak ayarlarımı şu şekilde yapacağım:

Şimdi burada günlerimi dolduruyorum ve sonrasında ders programını kaydediyorum fakat hazır bir ders programınız varsa o bozulacaktır.
Şimdi personel seçip ders atayacağız. Eğer ders programı seçtiğiniz halde ders programındaki artı tuşuna tıklayamıyorsanız. Fotoğrafta göründüğü gibi ise aşağıdaki işlemleri kontrol edin

Probleminiz muhtemelen öğretmen müsatlik ayarını ayarlamadığınızdandır. Kontrol Paneli> Personel yolundan aradığınız personelin detay sayfasını açın ve ekranımıza personel detay kısmı gelecektir.
Bu sayfada müsaitlik diye bir bölüm var o kısımdan öğretmenimizin müsait olduğu zamanları ayarlamamız lazımdır.

Ben seçtiğim örnek bir öğretmenin müsaitliğini şu şekilde ayarladım.

Şimdi ders programı sayfasına dönüp personelimizi seçelim ve gördüğünüz gibi artık müsait ayarladığımız gün ve saatleri seçebiliyoruz.

Şimdi istediğim saatte "+" butonuna tıklayarak açılan bölümdeki bilgilerimi giriyorum.
Bu bölümde ilk program tipini seçiyoruz. Eğer program seçtikten sonra ders seçemiyorsanız öğretmenin vereceği dersleri tanımlamamışsınızdır. Bunu düzeltmek için personel detay sayfasına gidip düzenle diyerekten alt kısımdan dersleri seçip kaydetmeniz gerekir.
Eğer sınıf seçeneği boş çıkıyorsa ayarlardaki eğitim başlığı altındaki sınıflar sayfasında sınıf olduğundan emin olun.
Derslik kısmı boş gözüküyor ise ayarlardaki şube yönetimi kısımından düzenleye girerek açılan yerden yeni derslik eklemelisiniz.
Eğer bu panelleri kullanmayı bilmiyorsanız destek bölümünden inceleyebilirsiniz.

Şimdi ders programına baktığımızda öğretmenin o saatte dersi olduğunu butonun kırmızı olmasından anlayabiliriz. Bu şekilde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için ders programını oluşturabiliyoruz.

Öncelikle sağ kısımda bulunan personel seçin kısmından öğretmen yetkisine sahip personeller gelecektir. O kısımdan ders programı ayarlayacağımız öğretmeni seçmeliyiz. Ben örnek bir öğretmende işlem yapacağım.