Sınıflar, öğrenme sürecinde öğrencilerin yaş grubu, seviyesi veya eğitim hedeflerine göre organize edildiği yerdir.
Görsel üzerinden devam edelim daha iyi anlaşılacaktır. Sınıflar paneline geldiğimizde bizi böyle bir sayfa karşılayacak.

Benim daha önce tanımladığım sınıflar görselde gözüküyor. Dilerseniz şimdi birlikte yeni sınıf oluşturalım.

Açılan bu sayfadaki bilgileri girelim. İşlevlerini de sıralıyorum takıldığınız bir yer olursa bize ulaşabilirsiniz.
Sezon: Oluşturulacak sınıf için sezon ataması yapmalıyız.
Dönem: Sezon seçmeden bu kısım doldurulamaz olup dönem girmemizi ister.
Sınıf Adı: Sınıfa isim ataması yaparız.
Sınıf Branşı: Sınıfın eğitim alanını seçeriz. Örneğin sayısal, sözel yada mesleki gibi gibi.
Sınıf Düzeyi: Sınıf düzeyini yani kaçıncı sınıfa gittiğini(9. sınıf, 10.sınıf vb.).
Derslik: Derslik, dersin yapılacağı yerdir. Bu kısım sizde boş gözüküyor ise şube yönetimi kısmından derslik eklemelisiniz.
Mentör: Mentör, bir nevi rehberlik öğretmenidir. Öğrencinin durumlarını takip edip ona rehberlik edecek kişidir.
Eğitim Süresi/Tipi: Eğitim tipi seçip sınıfın eğitim sürecini girdiğimiz kısımdır.
Haftalık Online Etüt Alma Limiti: Haftalık maximum kaç çevrimiçi eğitim alabileceğini belirler.
Sınıf Kontenjanı: Sınıfın öğrenci kapasitesini belirler. Aşağıdaki seçeneği kapatırsanız sınıf kapasitesinden daha fazla öğrenci sınıfa dahil olamaz.
Kaydet diyerek sınıfımızı oluşturduk. Sınıfa öğrenci dahil etmek istiyorsanız 2 durumumuz var.
Öğrenci kayıtlı değilse öğrenci kısımından yeni öğrenci oluşturup sınıfa kaydedebiliriz.
Ya da hali hazırdaki öğrenciyi öğrenci detay sayfasından bu sınıfa taşıyabiliriz.
Şimdi öğrencileri eklediğimizi farz ediyorum ve sınıfımızın yanındaki butonların işlevlerine geçiyorum.

Şapka/kep butonunda tıkladığımızda bizi öğrencilerin görüntülendiği ve öğrencilerin; hizmet, sezon, branş bir de sınıf bilgileri veriliyor.
Öğrencilerin üst tarafındaki seçildi kısmından dilediğimiz öğrenciyi seçebiliyor ve toplu transfer diyerek başka bir sınıfa aktarabiliriz.

- butonumuz ise kalem butonu. Bu buton sınıf özelliklerini göncellememize yarıyor. Sınıf oluştururken yaptığımız ayarları değiştirmemize yarar.

Şimdi ise son butonumuz olan büyüteç şeklindeki ikonu ile detay butonudur. Bu kısımdan sınıf özetini, sınıftaki öğrencilerin listesi ve öğrenci karnesini görebilirsiniz.
Öğrenci detay kısmı bu şekilde

Sınıf karnesinden öğrencilerin karnelerini inceleyip analiz edebilirsiniz.

Detay kısmı da bu kadardı. Kalan tek şey sınıfları aktif ve deaktif etmek bunun için sınıfın yanındaki aktiflik durumunu kapatmalısınız. Sınıf otomatik olarak deaktif hale gelmiş olacaktır. Geri açmak isterseniz de üst kısımdan pasif sınıfları görüntüle butonuna tıklayarak o kısımdan aktif hale getirebilirsiniz.