Anketler; veri toplama, araştırma yapma, kullanıcı geri bildirimi, çalışan memnuniyeti gibi gibi ve bu bilgilerle analiz yapmamızı sağlayan kısımdır.
Anketler kısmına ulaşmak için Kontrol Paneli>Anketler yolunu izlemelisiniz.
Anketler sayfasına ilk geldiğinizde sayfa boş olacaktır. Satın al butonuna tıklayarak çok cüzi bir miktara sistemimizde bulunan anketleri satın alabilirsiniz. Dilerseniz de yeni anket oluştur butonundan yeni anket oluşturabilirsiniz.

Biz şimdilik yeni 1 tane oluşturalım. Ben örnek olarak öğrencilerin hocalar hakkındaki memnuniyetini ölçen bir anket yapmak istiyorum.

Bilgilerimi giriyorum. Şimdi ise anketin yapılacağı kısımı giriyorum.

Anketimizi kaydediyoruz ve sonrasında ana sayfamıza düşüyor. Anketimizin ismine tıklayarak anketin detaylarına giriyoruz. Buradan anketin içeriğini düzenleyebilir, anketi paylaşabilir ve anket sonuçlarını görebiliriz.
Açılan sayfadan anketi paylaş kısmına tıklayalım. Bu kısımdan dilersek anket linkini paylaşabilir dilersek de QR kod tarama ile anketi açabiliriz. Alt kısımda ise anketi ilk açıldığında anketi çözecek kişilerden bilgi almak için kullanıyoyoruz. Anketler herkese açık ya da gizli olabilir. Gizli anketi sadece edudiamond üyeleri çözebilir. Bunu ayarlamak için de üst kısımdaki herkese açık butonuna tıklamamız yeterli olacaktır.

Şimdi anketimizi diğer insanlarla paylaştık ve anket sonuçlarımız geldi. Özet kısmına gelerek değerlendirmeleri görebiliriz. Ben deneme anketi oluşturduğum için çözen olmayacak farklı anketten değerlendirme alacağım. Aldığım örnek görseldeki gibidir. 1 kere çözdüm ve sonucum yer alıyor. Dilerseniz alt kısımdan çözen kişileri görebilir ve detay kısmından da işaretledikleri şıkları görebilirsiniz.

Bu şekilde anket oluşturmayı ve kullanmayı da öğrenmiş olduk. Sorularınızı destek kısmından sorabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.