Edudiamond kapsamında her kullanıcının ya da yöneticinin bir rolü vardır ve bu rollerin de belli başlı yetkileri vardır.
Yetkilendirme sekmesi de tam olarak bu işe yarıyor. Dilerseniz buradan rol oluşturup istedğiniz gibi yetkilendirme yapabilirsiniz.
Yetkilendirme sayfasına gitmek için Ayarlar>Yetki Yönetimi>Yetkilendirme yolunu izlemelisiniz.

Ben buradan kendim için örnek roller atadım. Sağ üst bölümde bulunan butonla rol oluşturabilir dilerseniz de rollerin yanındaki butonlar ile rolleri deaktif edebilir veya yetkierini düzenleyebilirsiniz.
Yeni rol oluştururken 5 ana rolümüz bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla: kurucu, idareci, çağrı merkezi, öğretmen ve öğrenci şeklinde.

Yetkilendirme yaparken yetkinin ne işe yaradığı yetkinin hemen alt kısmında yazmaktadır.Sol taraftan da ayrı ayrı gruplandırılmış yetkileri bakabilirsiniz. Bütün izinleri ayarladıktan sonra üstteki kaydetme butonuna tıklayarak ya da aşağı indiğinizde alt kısıma gelen kaydet butonuna tıklayarak kaydetme işlemi yapabiliriz. Ben aşağı bütün izinleri koyuyorum dilerseniz görseller üzerinden izinleri inceleyebilirsiniz.

Bütün izinlerimiz bu şekildedir. İyi günler dilerim.